The best clătită fără gluten și fără lactoză, cu hrișcă!

De ce o clătită fără gluten? Pentru că sunt la dietă, d’aia! Și pentru că asta e porția corectă! Evident, voi puteți multiplica cu 100, pentru a face 100 de clătite!

Clătita asta, are și o poveste emotivă, ca orice rețetă din viața noastră! Dacă nu te interesează, move on!:))

În 2019, când am aterizat în gelateria Ottimo, eram puțin prostuță și chiar caraghioasă în convingerile mele. Evident, atunci nu eram conștientă de treaba asta. Acu’ da! hahaha! No’ și pentru a mulțumi pe toată lumea, vindeam clătite din hrișcă, fără gluten. Acestea erau umplute cu brânzeturi, prosciutto, nutella, înghețată, marmelată! Hehehe, când am gustat prima oară, nu am fost chiar fan. Da, e tare greu să trimiți în stomac, ceva ce nu îți excită papilele gustative. Giulio, ca de obicei m-a insultat cu eleganța lui Caragiale, și de fiecare dată când mă vedea, mă hrănea cu câte o mușcătură din clătita asta. Și uite așa am ajuns să le ador, în special umplute cu zucchini trase la tigaie, brie și speck. Doar asta mâncam când eram la muncă!

Tips!

Dacă urăști hrișca, dar din diferite motive trebuie să o mănânci, începe cu această rețetă! Pentru a nu simți gustul foarte pronunțat, umple clătita cu gusturi puternice: brânză brie sau gorgonzola, sau salam picant, sau foarte multe ierburi aromatice. Începe așa, apoi scade din arome treptat, pentru a aprecia și gustul de hrișcă. Până la urmă, gustul se poate antrena!

Alt truc ar fi să adaugi cam 5% hrișcă la rețeta ta de pâine sau la mămăligă!

Haideți la rețetă, că am vorbit destul!

O clătită fără gluten, cu hrișcă!

Recipe by Mocanu Ramona Mihaela
Porții

1

porție
Calorii

190

cal

Ingrediente

  • 50 grame ou întreg sau 50 grame albuș;

  • 30 grame făină hrișcă;

  • 20 grame apă sau lapte vegetal sau supă de oase;
    notă: supa de oase o folosesc doar când fac clătite sărate!

  • sare.

Mod de preparare

  • Punem toate ingredientele într-un blender și mixăm foarte bine.
  • Încingem o tigaie, o ungem cu grăsime (ulei sau unt).
  • Adăugăm tot aluatul și îl împrăștiem în toată tigaia.
  • Coacem pe ambele părți, apoi umplem cu tot ce dorim!

Tips

  • Dacă dorim să facem mai multe, după ce s-au răcit le acoperim foarte bine cu folie alimentară și le păstrăm în frigider, pentru 3-4 zile.

Vă doresc poftă bună şi dacă v-a plăcut acest articol, mă puteţi invita la o cafea virtuală, apăsând aici sau folosind butonul DONATE, de la începutul paginii.

Ahh ! Era să uit: ne găsiți și pe facebook, pe grupurile: De la Baking hapiness la dietă cu haz! sau Baking happiness! Primul e despre slabit și al doilea despre îngrășat!:)))