Fac rețeta aceasta de foarte multă vreme și cum era normal, a suferit câteva schimbări fix după gustul meu. O să împărtășesc rețeta finală cu voi, dar vă voi arăta și cum să o modificați, după propriul gust. Citiți articolul până la capăt.
Ce este curd-ul?
Curdul este considerat un derivat al cremei anglaise, care se bazează pe coagularea proteinelor din ouă, iar structura este decisă de grăsimile din unt.
Ce înseamnă asta? Înseamnă că adevărata rețetă de lemon curd nu prevede utilizarea amidonului. Dacă adăugăm amidon, se transformă într-o cremă de patiserie cu lămâie.
Cum și cât timp, conservăm curdul?
- în vid : 3 săptămâni la +4 grade;
- în congelator : 3/4 luni la -18 grade;
- în contenitor ermetic : 1 săptămână la +4 grade.
Cum folosim curd?
Se folosește pentru tarte (Lemon pie), pentru desert la pahar, pentru tort, pentru ecler sau choux, pentru dulciuri de patiserie, etc.
Fiind o emulsie destul de grea, destul de densă, trebuie folosită ca strat inferior, pentru a evita accidente neplăcute.
Cea mai simplă rețetă de lemon curd! și cea mai bună!
Ingrediente
100 grame ou întreg;
80 grame gălbenuș;
140 grame zahăr;
50 grame unt;
100 grame suc lămâie filtrat;
coaja de la o lămâie bio;
sare.
Mod de preparare
- Punem toate ingredientele într-un bol.
- Punem bolul pe baie de aburi și amestecăm cu un tel, din când în când; nu este nevoie să amestecăm continuu, dar nici să nu uităm de el.
- Băgăm o tavă de sticlă, inox sau ceramică la congelator.
- Lemon curdul este gata când atinge o consistență groasă, cu un aspect lucios; pentru cine are termometru, este gata când atinge 80 grade Celsius.
Notă: dacă îl coacem prea mult, va avea gust metalic. - Îl luăm de pe foc, îl blenduim nițel, apoi îl transferăm în tava din congelator, îl întindem în strat subțire, acoperim cu peliculă și așteptăm să se răcească.
- Poftă bună!
Tips
- Dacă dorim să folosim lemon curdul la o pavlova, ar fi bine să micșorăm cantitatea de zahăr, pentru a echilibra gustul final.
- Dacă dorim un curd mai dens, putem adăuga puțin mai mult unt sau în loc de ou întreg adăugăm doar gălbenuș.
- Untul de vacă poate fi înlocuit cu margarină sau unt de cacao.
- Observație personală: ouăle de supermarket oferă un curd mai lichid, iar ouăle de țară oferă un curd mai dens, mai bogat.
- Curdul nu este doar de lămâie, poate fi si de mango, zmeură, papaya, maracuja, fructul pasiunii, sau un mix de fructe. Dacă doriți rețeta si cu celelalte fructe, lăsați-mi un comentariu aici sau intrați pe Grupul Baking Happiness.
Pentru mai multe articole, ne puteți susține apăsând aici sau folosind butonul DONATE, de la începutul paginii.Vă mulțumesc!
Super simplu.Mutumesc frumos pt reteta.Pt a obtine curd cu arome diferite folosim doar sucul de la fructe,am intelesbine,da?
Spor in tot ce faci si multa sănătate și numai bine i-ti doresc!